Vaša vizija

naša preciznost

3D usluge

Kada govorimo o 3D uslugama najčešće se misli na 3D printanje koje se može odnositi na printanje plastike ili metala. SAOS nudi izrazito precizna, brza i kvalitetna rješenja uz korištenje uređaja STRATASYS F900 za printanje plastike i EOS M 290 za printanje metala.

3D printanje je idealno rješenje ako imate u planu izraditi manju seriju proizvoda za koju nije isplativo ići u veliku tvorničku proizvodnju. Na primjer, 3D printanje se smatra isplativim za proizvodne serije od desetak do otprilike tisuću komada. Nakon toga je preporučljivo krenuti u masovnu proizvodnju izradom alata za injekcijsko prešanje.

Područja primjene 3D-printera su: arhitektura, dizajn, informatika, edukacija, gradnja strojeva, aeronautika, metalurgija, modelarstvo, medicina, bio-modeliranje, geo-info sistemi, molekularna kemija i dr.

SAOS među prvima u Hrvatskoj omogućava uslugu 3D printa i ostale usluge koje uključuju 3D, najbolje kvalitete.

Osim 3D printanja, SAOS u svojoj ponudi nudi i usluge 3D modeliranja, 3D mjerenja, 3D skeniranja te glodanja. Za usluge 3D mjerenja i 3D skeniranja koristimo uređaj ATOS 5 12M XL, 3D optički skener koji je jedan od najboljih uređaja koji postoje, a zahvaljujući nama dostupan je i u Zagrebu.

Elektrolitičko označavanje

Elektrolitičko označavanje temelji se na postupku elektrokemijskog označavanja (tzv. elektrokemijsko označavanje metala), u kojem se tekst ili slika trajno prenose na proizvod koji provodi struju uz pomoću matrice za potpisivanje te djelovanjem elektrolita i struje. Taj postupak se često naziva i bakropisom, a prilikom provođenja procesa ne koriste se kiseline ili druge opasne tvari.

Ovisno o tome što želite označiti, u ponudi imamo kratkoročne i dugoročne šablonske dodatne, elektrolitski dodatke poput filca, vodljive mreže i grafita za označavanje koji poboljšavaju kvalitetu i preciznost, a često se koriste i za druge namjene u industriji.

Postoje gotovo neograničene grafičke mogućnosti koje se mogu primjenjivati na gotovo svim materijalima i u svim veličinama.

Naši sustavi za elektrolitsko označavanje isplativi su te osiguravaju trajne i visokokvalitetne oznake na gotovo svim materijalima vodičima struje poput aluminija, cinka, kroma, karbida, čelika, nehrđajući čelika, titana i mnogih drugih.

Ovisno o površinskom materijalu (ili njegovom sastavu) i protoku struje, crne, bijele ili duboke oznake kreiraju se našim predlošcima za potpisivanje. Ovim postupkom ne uklanja se materijal pa je stoga idealan za oznake u avionskoj industriji, ali i za medicinsku te prehrambenu tehnologiju.

Dodatna oprema

Filc

Naš posebno prilagođeni filc služi kao optimalni nosač elektrolita i doprinosi ravnomjernoj raspodjeli elektrolita na području koje treba označiti.
Nudimo naš karbonski filc za poluautomatske i ručne sustave za označavanje.

Elektroliti i neutraliti

Od aluminija do cinka – nudimo pravi elektrolit za svaki materijal. Naš širok asortiman elektrolita nudi individualno prilagođeno rješenje za svaki elektroprovodni materijal.

Da biste izbjegli koroziju, preporučujemo nakon obrade svaki radni predmet očistiti neutralitom. Također nudimo elektrolite bez korozije za označavanje materijala koji su skloni koroziji. Naknadna neutralizacija više nije potrebna.

Šablonski Papir

Voštani šablonski papir izrađuje kupac u tvrtki koristeći matrični pisač, pisaći stroj ili olovku.

Ovaj proizvod vam omogućuje da budete još fleksibilniji od dugotrajnih šablona. Nudimo različite formate i dizajne kao i rolne ili u pakiranju.

Trajnost plavog papira za šablone je veća nego kod termalnog papira za šablone ili trake za šablone, ali ima nižu rezoluciju.

Na našim rolama nudimo perforirani rub (traktorski rub) ili alternativno standardni papir bez traktorskog uvlačenja.

Tkanina za označavanje

Naša tkanina za označavanje sastoji se od elektroprovodljive tkanine koja sprječava izgaranje oznaka u filcu. Da biste to učinili, tkaninu je potrebno razvući preko filca. Rezultat je ravnomjerna raspodjela snage i optimalno označavanje vašeg proizvoda.

Dugoročne i kratkoročne matrice

Naše dugoročne matrice idealne su za dosljedne oznake na velikom broju primjeraka. Nema ograničenja za grafičke opcije. Na vaš zahtjev možemo stvoriti prikladan predložak i ponuditi rješenje na vašu individualan zahtjev.
Kompatibilne su sa svim sustavima elektrolitskog označavanja dostupnima na tržištu.
Naše kratkoročne matrice idealne su za često mijenjanje oznaka poput serijskih brojeva, tipskih pločica itd.

Inkjet

Ink-jet prijenosni sustavi za označavanje koriste se pri proizvodnji, odnosno označavanju malih i srednjih serija proizvodnje. SAOS u svojoj ponudi ima mobilne sustave koji nisu skupi, njihov trošak je idealan za manja i srednja poduzeća koja imaju potrebu za označavanjem svojih proizvoda, ambalaža, papirnatih ili kartonskih kutijica i slično. Prijenosni sustavi lako se koriste, transferiraju i to ih čini idealnima za primjenu na jednom ili više mjesta.

Inkjet označavanje pogodno je za gotovo sve materijale na kojima vaša tvrtka ima potrebu označavati logotipe, QR kodove, razne grafike, “najbolje upotrijebiti do:” oznake, razne serijske brojeve i drugo. Materijali na kojima se ink-jet najčešće koristi je karton, drvo, palete, papir, razne osjetljive ambalaže poput plastike, folije i slično.

Bez obzira na to jesu li neprekidni crtični kodovi ili QR kodovi, grafike, logotipi, rok trajanja ili LOT broj – s našim Ink-jet uređajima za označavanje, ispis otporan na mrlje je jednostavan.